Vitamine D3 (60 tabs.)

Detailhandel: 21,10 €
Punten: 10.80VP
Op voorraad
  • 60 tabletten (voorraad van 30 tot 60 dagen)
  • Twee tabletten leveren 2000% NRV
  • Vooral belangrijk tijdens de wintermaanden

Sla het op je muur op zodat je de link naar dit product niet kwijtraakt:


VITAMINE D3

VOEDINGSSUPPLEMENTEN

- 60 tabletten van 665 mg

Wist u dat?
Vitamine D is een belangrijke vitamine voor het behoud van gezonde botten en tanden, en is nodig om ons lichaam te helpen calcium op te nemen. We krijgen de meeste vitamine D uit zonlicht, en hoewel we een beetje uit voeding kunnen halen, zoals vette vis, eieren en vlees, is het moeilijk om voldoende vitamine D uit voeding alleen te halen.

Ons lichaam maakt vitamine D aan wanneer onze huid wordt blootgesteld aan zomerzonlicht, dus tijdens de wintermaanden kan het bijzonder moeilijk zijn om voldoende vitamine D binnen te krijgen. In de winter moeten we vitamine D uit de voorraden van ons lichaam en uit voedselbronnen halen.

Sommige mensen in Engeland hebben een laag vitamine D-gehalte en verschillende groepen lopen een groter risico op een tekort. Dit zijn onder andere zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kinderen jonger dan 5 jaar, mensen van 65 jaar en ouder en mensen die niet veel aan de zon worden blootgesteld, bijvoorbeeld mensen die hun huid bedekken, aan huis gebonden zijn of lange tijd binnen blijven.

Mensen met een donkere huid, zoals mensen van Afrikaanse, Afrikaans-Caribische en Zuid-Aziatische afkomst, lopen ook een risico op een vitamine D-tekort omdat hun huid er langer over doet om evenveel vitamine D aan te maken als iemand met een lichtere huid.

Zonder voldoende vitamine D lopen kinderen het risico om rachitis te ontwikkelen, wat zwakke en slecht gevormde botten veroorzaakt. Op volwassen leeftijd en op latere leeftijd kan een tekort aan vitamine D leiden tot osteomalacie (botverweking).

Wat zijn de voordelen?
Vitamine D, ook wel 'de vitamine van de zon' genoemd, wordt over het algemeen op twee manieren door het lichaam opgenomen: door blootstelling aan de ultraviolette (UV) stralen van de zon en door inname via de voeding, dus suppletie is vooral belangrijk tijdens de koudere, donkere maanden van het jaar wanneer we weinig zon zien.

Vitamine D is een belangrijke vitamine voor het behoud van gezonde botten en tanden en is nodig om ons lichaam te helpen calcium op te nemen. Hoewel we een beetje vitamine D uit voeding kunnen halen, zoals vette vis, eieren en vlees, is het moeilijk om voldoende vitamine D alleen uit voeding te halen.

Vitamine D heeft vele functies - het helpt bij de ontwikkeling en het onderhoud van botten, spieren en tanden, en de opname en het gebruik van calcium en fosfor, het draagt ook bij aan de normale functie van het immuunsysteem en de reactie op ontstekingen.

INGREDIËNTEN:
Antiklontermiddel: calciumfosfaten; vulstof: cellulose;
antiklontermiddel: vetzuren; vitamine D3 (cholecalciferol);
emulgator: magnesiumstearaat.

AANBEVOLEN GEBRUIK:
1 tablet per dag tijdens een maaltijd.
De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.

HOOFDINGREDIËNTEN:
Inhoud in de aanbevolen portie (1 tab):
Vitamine D3....................... 50 μg * / 1000% RI*
*RI - Referentie Inname

BEWAARCONDITIES:
Droog en koel bewaren, buiten bereik van kleine kinderen.

VITAMINE D3

- draagt bij tot een goede opname van calcium en fosfor
- draagt bij tot de instandhouding van de juiste calciumspiegel in het bloed
- draagt bij tot de goede werking van het immuunsysteem
- draagt bij tot een goede werking van de spieren
- draagt bij tot het behoud van gezonde botten
- draagt bij tot het behoud van gezonde tanden

Heb je vitamine D3-supplementen nodig?

Weinig dagen zon per jaar, het gebruik van zonnebrandcrème tijdens het zonnebaden, wat je niet moet opgeven, tijd binnenshuis doorbrengen en natuurlijk een dieet - dit zijn de belangrijkste redenen voor vitamine D-tekorten.
Beantwoord de volgende vragen. Als je minstens één ervan met ja hebt beantwoord, moet je overwegen vitamine D te supplementeren.

- Eet je voldoende voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D (vette vis, eieren, kaas)?
- Gebruik je zonnebrandcrème?
- Breng je het grootste deel van de dag door op kantoor, thuis of binnenshuis?

Weet je dat...
Vitamine D helpt het risico op posturale instabiliteit, spierzwakte en... vallen te verminderen? Vallen een risicofactor is voor botbreuken bij mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder?

*Het meest effectief bij een dagelijkse inname van 20 μg, van welke bron dan ook.

Laat een beoordeling achter Vitamine D3 (60 tabs.)

Schrijf een beoordeling
Opmerking: HTML is niet vertaald!
10/08/2021

Schrijf een opmerking of stel een vraag over het product Vitamine D3 (60 tabs.)

Stel een vraag
Opmerking: HTML is niet vertaald!