Alfalfa (100 caps.)

Detailhandel: 15,10 €
Punten: 7.74VP
Op voorraad
 • Verbetering van het cardiovasculaire systeem.
 • Vermindering van cholesterol in de bloedbaan.
 • Voorkomen en vertragen van de ontwikkeling van atherosclerose.
 • Verbetering van het evenwicht van de darmflora.
 • Preventie van ontstekingsziekten.
 • Verbetering van de kwaliteit van de lichamelijke conditie van mensen met diabetes.

Sla het op je muur op zodat je de link naar dit product niet kwijtraakt:


Alfalfa NSP - therapeutische werking van voedingssupplementen, samenstelling en gebruik

Alfalfa is niet zomaar een plant, het staat symbool voor wijsheid en waarde in de kruidenwereld. De oude Arabieren en moderne kruidkundigen beschouwen het als de voorouder van alle geneeskrachtige middelen. Eeuwenlang hebben mensen dit kruid tegelijkertijd als voedsel en medicijn gebruikt.

Alfalfa behoort tot de familie van de peulvruchten en is rijk aan mineralen zoals calcium, fluor en fosfor, die nodig zijn om het lichaam goed te laten functioneren. De samenstelling bevat ook eiwitten en proteolytische enzymen die helpen bij de afbraak en vertering van eiwitten.

De lange wortels graven diep in de grond en bereiken lagen die rijk zijn aan mineralen en voedingsstoffen. Dit maakt de plant niet alleen zelfvoorzienend in voeding, maar verzadigt ook de bodem met stikstof, waardoor alfalfa een belangrijke bron is voor de landbouw en fytotherapie.

De oorsprong van dit gras was oorspronkelijk verbonden met regio's in Noord-Afrika, Azië en Europa, maar vandaag is het te vinden in bijna elk deel van de wereld. Door zijn veelzijdigheid en waarde is het een belangrijk element voor het normaal functioneren van het lichaam.

Nuttige eigenschappen van luzerne en de voedingswaarde* per 100 gram:

 • Voedingscocktail: vitaminen, mineralen en eiwitten voor een uitstekende lichamelijke conditie.
 • Verbeterde spijsvertering: enzymen en vezels voor het spijsverteringskanaal.
 • Gezondheid van het hart: cholesterolregulatie en preventie vanhartaandoeningen.
 • Immuunafweer: vitaminen en antioxidanten voor een sterk immuunsysteem.
 • Ontgifting en reiniging: chlorofyl voor het verwijderen van gifstoffen en vezels voor verzadiging.
 • Welzijn van de vrouw: fyto-oestrogenen voor verlichting van overgangsverschijnselen.
 • Nieraandoeningen: diuretisch effect om overtollig vocht af te voeren.
Eiwit [g]. 3,99 Calcium, Ca 32
Magnesium, Mg 27 Fosfor, P 70
Kalium, K 79 IJzer, Fe 0,96
Natrium, Na 6 Vitamine C 8,2
Vitamine A 155 Energie [kJ] 96
Vitamine K (fylloquinon) [µg] 30,5 Vitamine E (alfa-tocoferol) 0,02

*Ministerie van Landbouw van de VS. Micronutriënten worden weergegeven in mg.

Vitamine K en C spelen een belangrijke rol bij het versterken van de bloedvaten, het voorkomen van breekbaarheid, bloedingen en blauwe plekken. Dit stabiliseert het cardiovasculaire systeem aanzienlijk.

Daarnaast bevat de samenstelling een unieke combinatie van mineralen, waaronder fluoride, calcium en fosfor, die een belangrijke rol spelen bij het versterken van tandglazuur en botweefsel. Dit vermindert het risico op aandoeningen aan het gebit en het bewegingsapparaat aanzienlijk.

Medicago sativa wetenschappelijk onderzoek

 1. Organic Facts bespreekt de verschillende voordelen, waaronder het vermogen om ontstekingen te verminderen, de spijsvertering te verbeteren, genezing te versnellen, de immuniteit te stimuleren en de potentiële anti-kanker eigenschappen. *Het artikel is in het Engels. Bron.
 2. Antioxiderende eigenschappen. Deze studie analyseert het vermogen van Medicago sativa extract om vrije radicalen te neutraliseren en onderzoekt de potentiële toxiciteit. Het extract bleek een significante antioxidantactiviteit te hebben (2021)*. *Materiaal beschikbaar in het Engels. Bron.
 3. Cholesterolregulatie. Klinische studies onderzoeken de effecten van Medicago sativa op de cholesterolspiegel, wat het traditionele gebruik voor een gezond hart ondersteunt. Het onderzoeksblad Arcc Jounrals (2020)* evalueerde het effect van alfalfa-extract op het serumlipidenprofiel bij patiënten met hypercholesterolaemie. *Het artikel is in het Engels. Bron.

NSP Club Voedingstips:

Alfalfa helpt ontstekingsactiviteit te verminderen en verbetert de lactatie bij zogende moeders aanzienlijk. Het verrijkt het lichaam van de moeder met essentiële voedingsstoffen en verhoogt op natuurlijke wijze de melkproductie. Het is ook nuttig bij de behandeling van diabetes omdat het de bloedsuikerspiegel stabiliseert. Het helpt vrouwen ook om fit en sexy te blijven.

Aan het dieet van een zogende moeder om de kwaliteit van de melk te verbeteren kun je supplementen toevoegen zoals: Chlorofyl, Calcium plus vitamine D3, Omega - 3, Lecithine, Bifidophilus.

Samenstelling

Het product bevat 100 capsules.

1 capsule bevat: Alfalfa (Medicago sativa) 340 mg, capsulehuls: gelatine. Inhoud in de aanbevolen dagelijkse dosis (6 capsules).

Gebruik

Neem als voedingssupplement 3 maal daags 1-2 capsules bij de maaltijd. De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.

Contra-indicaties

Auto-immuunziekten, individuele intolerantie. Het is noodzakelijk om een arts te raadplegen.

Bewaarcondities

Droog bewaren, buiten bereik van kinderen.

Laat een beoordeling achter Alfalfa (100 caps.)

Schrijf een beoordeling
Opmerking: HTML is niet vertaald!
16/03/2021

Schrijf een opmerking of stel een vraag over het product Alfalfa (100 caps.)

Stel een vraag
Opmerking: HTML is niet vertaald!